Единственият човек, с когото ще прекараш целия си живот, си

...
 
 
Единственият човек, с когото ще прекараш целия си живот, си
Коментари Харесай

Признаци, които издават отношението ви към себе си

 

 

„ Единственият човек, с който ще прекараш целия си живот, си ти самият “, е споделил мъдрецът. И е безусловно прав. Проблемът е, че единствено ние решаваме с кого ще живеем през останалите дни: дали това ще бъде благополучен човек, с грижи и внимание, или ще бъде с този, чиито ползи и стремежи постоянно са на последно място.

Сигурни сме, че тези, които откровено обичат и ценят себе си, постоянно са в добра компания. И наподобява, че доста незначителните сякаш „ нелепости “ разрешават да се реши по какъв начин човек в действителност се отнася към себе си. Нека да ви разкажем за тях.

 

Не яжте и не пийте от счупени съдове

 

Забелязвайки цепнатина или откъслек по чиниите, уважаващият себе си човек ще се раздели без страдание даже с в миналото обичана чаша или паница. Ако някой си мисли: „ Така ще бъде! “ – и продължава да яде от чинии с нащърбено или пукнато, затова подсъзнателно е сигурен, че не заслужава нищо положително в живота. Като се задоволяваме с по -малко във всеки аспект от живота, ние се лишаваме от това, което в действителност заслужаваме.

 Признаци, които издават отношението ви към себе си

Следете качеството на храната

 

За обич към себе си не може да се приказва, в случай че човек яде на инцидентен принцип. И не става въпрос за цената на закупените артикули. Дори и да няма доста финанси, един обичащ себе си човек ще се опита да сформира уравновесена диета и да купи най-хубавата храна. Всеки, чийто лист с артикули за извършване на покупки се състои единствено от евтини тестени произведения и салами, явно не мисли за здравето си и се отнася с пренебрежение към себе си.

 Признаци, които издават отношението ви към себе си

Подредете масата!

 

Можете да посещавате скъпи заведения за хранене, да купувате единствено хранителни артикули от магазини за здравословни храни и без подозрение да следвате препоръките на персоналния си диетолог. Но всичко това не си коства парите, в случай че се храните на крайник, без да откъсвате очи от вашия смарт телефон или телевизионния екран. Когато се храните – дано бъде седнали на маса и дано нищо друго не ви разсейва, с изключение на прелестен диалог с колегата и децата – никакви мобилни! Това освен ще усъвършенства храносмилането, само че и ще укрепи връзката ви със себе си.

 

 

Купете качествено облекло, не на ниска цена „ за всички случаи “

 

„ Разпродажба? Трябва да вземем! “ – някои купуват стотици безполезни неща. В същото време най -малко се тормозят за качеството, стила и пригодността на облеклата, които купуват: „ Жалко е да не вземете за такива пари! “

Уважаващият себе си човек има друго отношение към дрешника. Носенето на подобаващи облекла освен оказва помощ да извършите положително усещане на близките, само че и може да увеличи самочувствието на потребителя. Следователно гордият човек по предписание деликатно обмисля имиджа си и не пести от качествени неща: за какво да се задоволявате с по -малко и да плащате пари за ненужни отпадъци?

 Признаци, които издават отношението ви към себе си

Не носете облекла с неприятно качество

 

Често у дома хората носят нещо, което им е жалост да хвърлят – да вземем за пример обичана риза с дупки или панталони с протрити колене. А някои дами поставят скъсани чорапогащи под панталона си и умерено се захваща за работа: „ Никой няма да види “.

Психолозите споделят, че износеното облекло (с дупки, петънца, точки) се отразява отрицателно на самочувствието ни. Като се облича спретнато, хубаво и плътно, един любящ себе си човек единствено ускорява увереността, че постоянно заслужава положително, без значение дали седи вкъщи пред тв приемника или чете репортаж на бизнес среща.

 

Не спестявайте от обувки

 

Човек, от дълго време изоставил здравето и външния си тип, е малко евентуално да се тормози за качеството на обувките: „ Ще си купя нещо по -евтино, то ще се износи през сезона “. Този метод е освен късоглед, само че и нездравословен. Евтините обувки могат да наподобяват задоволително прилични, само че са направени от нискокачествени материали, което ще докара до дискомфорт и болести на краката.

Добрите обувки се вършат в сходство с анатомичната конструкция на стъпалото, поддържат най-благоприятен микроклимат вътре в обувката и, което е значимо, могат да устоят повече от един сезон, без да губят качество и външен тип. Хората, които ценят парите и здравето си, като предписание не пестят от обувки.

 

 

 

Следете положението на зъбите си

 

Състоянието на зъбите може да каже доста за един човек. Смята се, че красивата усмивка е индикатор освен за здраве, само че и за кредитоспособност. Освен това зъбите са едно от първите неща, на които другите обръщат внимание. Както сочат анкетите, усмивката играе значима роля в общуването с противоположния пол и представянето на изявленията.

Здравата усмивка е ключът освен към благосъстоянието, само че и към самочувствието. Изкривени и неподдържани зъби, кървене на венците, кариес и неприятен мирис провалят ​​всеки опит да наподобява прелъстителен. Това се помни от хората, които се отнасят с обич и почитание към себе си, по тази причина постоянно посещават зъболекаря и наблюдават от близко положението на устната празнина.

 

Не пестете от спално долни дрехи

Средно човек прекарва една трета от живота си в сън. Качеството на съня дефинира по какъв начин се усещаме през целия ден: в случай че не спим задоволително, ставаме раздразнителни, разсеяни и непродуктивни. Изборът на спално долни дрехи играе значима роля по този въпрос. Изкуствената тъкан може да бъде дразнеща, а микроскопични акари могат да бъдат открити в чаршафите и калъфките. Тъканите с неприятно качество и неравномерното пране на спално долни дрехи могат да причинят кожни проблеми и алергии.

Тези, които не са безразлични към физическия и психологическия комфорт, няма да подценен нито качеството на закупеното долни дрехи, нито разпоредбите за грижа за него.

Ако качественият сън е значим за вас, изберете най -доброто спално долни дрехи. Правилният избор е триумфът.

 

Отделете време за извършения

 

Не е загадка, че физическата интензивност е потребна за вашето здраве. Упражненията могат да ви оказват помощ да отслабнете, да понижат възможностите ви за сърдечни болести, инсулт и диабет вид 2. Упражненията също имат позитивен резултат върху самочувствието.

Учените са посочили, че хората, които нямат проблеми със самочувствието и самочувствието, са по-склонни да останат физически дейни.

 Признаци, които издават отношението ви към себе си

Не клюкарствайте за другите

 

Хората, които се усещат зле със себе си, краткотрайно се усещат по -добре, когато споделят неприятни неща за другите. Така се демонстрира завистта. Вместо да се пробва да промени живота си, индивидът с ниско самочувствие ще се опита да омаловажи триумфа на някой различен.

Човек, който почита себе си, няма да губи силата си на сходни диалози. Той няма предпочитание да се издига за сметка на другите или да упреква другите за неуспеха си. Той схваща, че животът му е негова зона на отговорност и в случай че нещо се обърка, тогава първо би трябвало да попитате себе си, а не по -успешен сътрудник.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР